v Razno

Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da je od včeraj na voljo spletno orodje za izdelavo interaktivnih učnih zemljevidov – Edynco, ki prinaša drugačne rešitve na področje izobraževalnih tehnologij tako v Sloveniji kot tudi izven nje.

Morda se še spomnite našega prispevka o beta verziji te platforme, ki se je v fazi testiranja imenovala “SlideBlender”? No, minilo je skoraj leto dni, odkar smo o tem pisali. V tem času smo avtorji prispevkov na tem blogu intenzivno sodelovali pri testiranjih, nadgradnjah ter nenazadnje tudi pri uradni objavi. Rezultat vsega tega je povsem nova, spletna izobraževalna platforma Edynco, ki vam, kot izobraževalcem ponuja tri prednosti:

 

1. Uporaba UČNIH ZEMLJEVIDOV – inovativen pristop, ki pomaga vašim učencem, da si zapomnijo več z uporabo prostorskega spomina

Prednost uporabe učnih zemljevidov je v tem, da vi kot izobraževalec lahko na enem mestu predstavite določeno učno temo v obliki interaktivnega učnega zemljevida na katerega pripnete različne učne vsebine (npr. posneta predavanja, spletne teste, video posnetke, PDF dokumente, slike, itd.). Povezave med posameznimi deli zemljevida pa omogočajo prikaz povezanosti ali relacij med učnimi vsebinami ter hkrati omogočajo vizualizacijo različnih učnih poti.

Vse to omogoča učencem, da samostojno raziskujejo učne vsebine in si zaradi vizualne moči učnega zemljevida bolje zapomnijo kje in na kakšen način je bila določena informacija podana.

V nadaljevanju si lahko ogledate kratek video o tem, kako poteka izdelava učnega zemljevida v Edynco platformi.

 

2. Izdelovanje učnih vsebin brez programerskih znanj

V Edynco izobraževalni platformi lahko samostojno posnamete predavanje tako, da uvozite PowerPoint datoteko in nato preko spletne kamere ali mikrofona posnamete vaš govor na posamezno stran vaše predstavitve.

Lahko pa tudi oblikujete različne spletne teste, s katerimi izvajate kratka ali pa bolj obsežna preverjanja znanj vaših učencev.

 

3. Vse je v “oblaku”

Celotna platforma je izdelana po zadnjih trendih in smernicah na področju izobraževalnih tehnologij.

To pomeni, da se ta tehnologija vedno bolj “približuje” slehernemu izobraževalcu. Ni več torej potrebno investirati ogromnih vsot denarja v spletne učilnice ali preobsežne LMS sisteme in imeti zaposlenega IT osebja, da te sisteme vzdržuje.

Poudarek je na enostavnosti, hitrosti in razpoložljivosti izobraževalne tehnologije v trenutku potrebe. In “oblačno” računalništvo to omogoča.

Edynco je zato 100% rešitev v oblaku, kar za vas – izobraževalce pomeni:

  • vzpostavitev vaše spletne izobraževalne strani na platformi Edynco v manj kot 5 minutah;
  • ni več IT stroškov vzdrževanja;
  • stroški uporabe platforme se prilagajajo glede na dejansko število učencev;
  • vse kar potrebujete je le spletni brskalnik – ni več potrebe po nameščanju dodatne programske opreme.

Da bi bil začetek uporabe spletne izobraževalne platforme Edynco lažji, lahko slednjo brezplačno preizkusite na www.edynco.com.

  • Sorodni prispevki po ključnih besedah