v Razno

Od 28. do 30. novembra je v Berlinu potekala že 18. mednarodna konferenca o izobraževalnih tehnologijah za izobraževanje in usposabljanje Online Educa Berlin. Slednja velja za največjo konferenco s področja e-izobraževanja v svetovnem merilu. V okviru konference poteka tudi sejem, na katerem se predstavljajo različni ponudniki izobraževalnih tehnologij iz celega sveta.

Po navedbah organizatorjev je sejem obiskalo preko 2000 obiskovalcev, ki so imeli priložnost spoznati rešitve za e-izobraževanje med 78 razstavljalci.
Med slednjimi smo bili tudi mi, saj smo želeli predstaviti naš koncept organiziranja učnih vsebin v obliki interaktivnih učnih zemljevidov oziroma miselnih vzorcev s pomočjo platforme Edynco (delovno ime SlideBlender).

Sodeč po odzivih obiskovalcev je rešitev, ki jo Edynco ponuja, povsem drugačen pogled na dosedanjo uveljavljeno prakso organiziranja različnih učnih vsebin (t.j. v obliki linearnega kazala poglavij in podpoglavij).

Največkrat je bila izpostavljena vizualna moč učnega zemljevida, ki učencu omogoča pomnjenje strukture učne teme.

Na sejmu smo prvič prikazali tudi prihajajočo tablično verzijo, na kateri učni zemljevid pridobi še večjo vrednost zaradi drugačne interakcije med učencem in zemljevidom.

V nadaljevanju si lahko ogledate video posnetek, ki prikazuje uporabo učnih zemljevidov na tabličnem računalniku.

 

Obiskovalci pa so kot drugo največjo prednost platforme Edynco označili njeno enostavno uporabo, ki omogoča avtorjem (učiteljem, področnim strokovnjakom), da povsem samostojno (brez programerskega znanja) izdelajo učne zemljevide, jih vključijo v e-tečaje in tako hitro vzpostavijo spletno učno okolje za svoje učence.

Poleg predstavitve platforme Edynco, smo z zanimanjem prisluhnili nekaterim okroglim mizam in seminarjem ter poskušali zaznati, kakšni so trendi na področju e-izobraževanja za naslednje leto.

Več o tem pa v prispevku naslednji teden.